Wednesday, January 17, 2007

ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ;

Ένα μαχαίρι κόβει ένα πριόνι...(ακούστε).Οι σπίθες που εξακοντίζνται στα αλογίσιας αθωότητας μάτια της Μυρσίνης (τί όνομα κι αυτό, σαν να μυρίζεις ένα ευφραίνον γαρύφαλλο), και ένα στόμα σε διαστολή κραυγάζει μουγγά την ανηλεότητα των πόλεων.
Ο μη επικίνδυνος διάλογος είναι το καθημερινό placebo της χαίνουσας πληγής ’’επικοινωνία’’.
Τί μας προσφέρει;Απλά ακούμε τον εαυτό μας να λέει φωναχτά ό,τι συνήθως συζητάμε με εμάς και τους άλλους (τους ακούμε;) να αναφέρουν τις δικές τους ουρανοκατέβατες ή υποχθόνιες στιχομυθίες.
Στην διαδικασία όμως κρυφοκοιτάζουν απ’ουρανό, που έχει λεζάντα το ’’επικοινωνώ’’, λέξεις όπως:χαμόγελο, άγγιγμα, φωνή, εκνευρισμός, ζήλια, κατανόηση, συμπόνοια(χμμ), ενδιαφέρον(χμμμ), θαυμασμός, οι οποίες σαν άλλο chlorobenzylidine malononitride (δακρυγόνο) φέρνουν δάκρυα -δύο σε ένα κουβά της κάθε λέξης- στις λέξεις αυτές, και ένας αείρροος ρήτορας αναδύεται απ’την επαφή, γαλήνιος, περήφανος και αποφασιστικός, ο οποίος μειδιώντας υπενθυμίζει ότι η ανάγκη για συναναστροφή είναι αν μη τι άλλο ’’βασική’’.
’’Φιλία είναι έρωτας μείον το σεξ συν το μυαλό’’έλεγε ο Γκράουτσο Μαρξ.Ο Τριστάν Τζαρά ισχυριζόταν ότι το σάλιο που δραπετεύει απ’τις συζητήσεις γίνεται χρυσός και ο γράφων πιθανολογεί πως οι μη επικίνδυνοι διάλογοι αναστέλλουν την δημιουργία.
Μετατρέψτε αυτές τις 3 προτάσεις σε υγρά, ανακατέψτε τες με τα δύο δάκρυα που αντιστοιχούν στον κουβά της κάθε λέξης και θα διαπιστώσετε ότι τα δάκρυα θα λειτουργήσουν διαλυτικά και τελικά θα επικρατήσουν όπως επικρατεί το ευφραίνον γαρύφαλλο Μυρσίνη.

Κατά τα άλλα δεν ξέρω ακριβώς...Τί να σας πώ;Όλα αυτά μοιάζουν με τον ήχο ενός μαχαιριού που κόβει ένα πριόνι.

Ειρήσθω εν παρόδω είμαι πολύ συμπαθητικός.

Θες να γίνουμε φίλοι;

1 Comments:

Blogger Unknown said...

bravo

9:08 AM  

Post a Comment

<< Home